Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Moosa
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Pictura Codul 0
1830 €
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Tabloul abstract „Codul Ф”, realizat de Flori Buldus, face parte din seria de picturi „Dincolo de timp”, serie care abordeaza problematici indelung tratate de artisti, filozofi si poeti de-a lungul istoriei, referitoare la timp si spatiu, dar si la tematici mai generale legate de univers si cosmos intergalactic. Pictura este realizata in acrilic, fiind incarcata cromatic si bogata in sugestii si metafore.

Titlul lucrarii, „Codul Ф”, ne trimite cu gandul la Proportia de Aur adesea regasita in arte precum pictura sau arhitectura, dar si in natura. Compozitia este organizata in jurul unei cromatici foarte puternice. Culoarea este importanta in transmiterea mesajului, alaturi de simbol. Dramatismul transformarii Materiei Primordiale in creatie perfecta este sugerat prin juxtapunerea tonurilor de negru si rosu, contrast puternic, alegoric pentru negrul neantului sau haosului primordial in opozitie cu rosul intens al focului. Spirala rezultata prin confruntarea culorilor sugereaza procesul evolutiei.

„Codul Ф” este un tablou abstract de un impact rasunator, fiind potrivit pentru incaperi cu design minimalist, dar care transmit un mesaj tocmai prin rafinamentul si masura cu care sunt alese toate obiectele din interiorul lor. Tabloul lui Flori Buldus are puterea de a construi o atmosfera aparte, propice reflectiilor si gandurilor personale.
Din Gura in Gura